Enkele handige go-to-plaatsen

EASIER Project

European Knowledge Alliance for Innovative Education of Chirurgische en Interventionele Vaardigheden (EASIER) stelt een innovatieve benadering voor voor chirurgisch en interventioneel onderwijs en leren op basis van technologisch verbeterd leren. EASIER ontwikkelt een innovatief pedagogisch ondersteund platform voor chirurgisch en interventioneel multivaardighedenonderwijs

http://www.easier-project.eu/

S4Game Project

S4Game heeft tot doel gezondheidswerkers een innovatieve benadering te bieden om soft skills te verwerven en te ontwikkelen om hun professionele ontwikkeling te bevorderen. In dit verband zullen een handboek en een meeslepende SG op basis van VR-technologieën worden geproduceerd. Hun belangrijkste leerdoel is het verwerven van soft skills die nodig zijn tijdens het werken in een operatiekamer, zoals communicatie, teamwork of leiderschap.

https://s4game.eu/

eCapture3D

eCapture3D is een toonaangevend bedrijf voor beeldanalyse en -verwerking waarvan de technologie gebruikers in staat stelt 3D-modellen te genereren met behulp van alle soorten camera's, inclusief smartphones, spectrale 3D-modellen te verkrijgen met behulp van hyperspectrale camera's en objecten en mensen in 2D-beelden te herkennen met behulp van AI. In het project zal dit bedrijf werken aan de ontwikkeling van semi-automatische modelleertools voor trainingsdoeleinden in geneeskunde en chirurgie en zal het verantwoordelijk zijn voor het leiden van de WP9 van exploitatie

https://www.ecapture3d.com

Een nieuw virtual reality-leerparadigma voor medisch onderwijs. MIS-SIM

MIS-SIM (Minimally Invasive Surgery Simulator Scenario Editor) is een innovatieve omgeving voor makers / mentoren van medische inhoud. MIS-SIM is een VR-simulator waarmee gebruikers virtuele taken kunnen creëren en delen, aangepast aan de trainingsbehoeften van leerlingen. De huidige versie van de MIS-SIM-scenario-editor zal worden uitgebreid met interventietechnieken en geïntegreerd in de trainingsschema's van twee toonaangevende Europese chirurgische instellingen via een baanbrekend pilootprogramma. Dit omvat trainingsactiviteiten om: (1) mentoren te leren hoe ze het potentieel van MIS-SIM kunnen benutten om effectieve leerscenario's te creëren; (2) bewoners en chirurgen CME-vaardigheden bijbrengen in MIS-SIM-gebaseerde cursussen; (3) medische professionals in staat stellen leertechnologieën in het ziekenhuis te ontwerpen.

http://missim-project.gbt.tfo.upm.es/pages/

CCMIJU Medical Printing Lab

Laboratorium gecreëerd in de CCMIJU voor de toepassing van 3D-print- en bioprinttechnologieën op medisch-chirurgisch gebied.

https://lim.ccmijesususon.com/

Operatiekamer van de toekomst (FOR) "

De operatiekamer van de toekomst vertegenwoordigt een uitstekende samenwerking tussen het St. Olavs-ziekenhuis, het Trondheim University Hospital en de Noorse Universiteit voor Wetenschap en Technologie (NTNU), Trondheim, Noorwegen.

Ir a la pagina web

Noors centrum voor minimaal invasieve beeldgeleide therapie en medische technologieën (NorMIT)

NorMIT is een infrastructuur die zal bijdragen aan meer onderzoek en innovatie in medische technologie met de nadruk op minimaal invasieve en beeldgestuurde therapie. Dit is een samenwerking tussen de Operatiekamer van de Toekomst (FOR) in het St. Olav’s Ziekenhuis in Trondheim en het Interventiecentrum van het Oslo University Hospital (OUS). De operatiekamers bevinden zich fysiek in Trondheim en Oslo.

http://normit.no/en/

Noorse nationale advieseenheid voor echografie en beeldgestuurde therapie

De Noorse nationale advieseenheid voor echografie en beeldgestuurde therapie werd opgericht in 2011, de voorlopers waren 3 centra (neuro, endovasculair, laparoscopie), opgericht in 1996. In de eenheid USIGT werken chirurgen, ingenieurs en wetenschappers in Trondheim nauw samen een unieke manier om de huidige chirurgische methoden te verbeteren en nieuwe technieken te ontwikkelen voor minimaal invasieve chirurgie, met behulp van echografie en beeldgeleidingstechnologie, zoals trackingtechnologieën en geavanceerde visualisatie. Voor patiënten betekent dit veiligere operaties en sneller herstel.

https://usigt.org/english/

eyesCloud3d

Een webplatform om 3D-modellen te genereren met behulp van foto's of video's gemaakt door elke camera, inclusief smartphones, waarbij het 3D-model in minder dan tien minuten kan worden gemaakt. Het is een gebruiksvriendelijk webplatform en zonder voorafgaande kennis over de gebruikte technologieën. Met deze technologieën kunnen 3D-modellen worden gegenereerd op basis van endoscopische camera's en laparoscopische procedures als resultaat van het MIREIA-project.

www.eyescloud3d.com