Faceți cunoștință cu echipele noastre

Motivele acestei alianțe


Această alianță a reunit instituții de top din domeniu pentru a-și pune în comun cunoștințele și expertiza cu scopul de a dezvolta și de a pune la dispoziția instituțiilor europene de învățământ superior un set de instrumente inovatoare pentru a îmbunătăți calitatea formării medicale oferite, cu consecința îmbunătățirii serviciilor de îngrijire oferite viitorilor pacienți. Obiectivul acestei alianțe este modernizarea sistemului european de formare la nivelul învățământului medical și chirurgical, punând la dispoziția mentorilor, studenților și rezidenților deopotrivă un set de instrumente pedagogice și de formare inovatoare. Acest lucru va contribui la obiectivul UE de a promova o viziune economică comună pentru a crea o Europă puternică, competitivă și inovatoare.

Nouă parteneri din șase țări europene vor lucra împreună pentru a realiza proiectul MIREIA

Această alianță va permite crearea unui cadru european de partajare a cunoștințelor pentru formarea și educarea viitorilor profesioniști din domeniul medical, promovând astfel utilizarea eficientă a resurselor. Înainte de publicarea rezultatelor proiectului, pentru a răspunde nevoilor europene de formare în domeniul medicinei și chirurgiei, este necesară o cooperare la nivel european, astfel încât toate instrumentele propuse în cadrul acestui proiect să poată fi validate de către potențialii utilizatori (studenți și rezidenți în medicină) din diferite instituții de învățământ din țările membre.

Parteneri de consorțium

CCMIJU

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul formării și cercetării chirurgicale, CCMIJU va juca un rol important în toate aspectele educaționale ale proiectului. CCMIJU va fi responsabil de gestionarea proiectului (WP1), va coordona validarea proiectului (WP7) și va participa activ la implementarea modelului și a instrumentelor de generare a conținutului (WP4 și WP5) și la crearea conținutului de învățare (WP6).

Citește mai mult

UPM

UPM are o experiență consolidată în domeniul învățării bazate pe tehnologie (technology enhancement learning - TEL) pentru educația în domeniul sănătății și a fost responsabilă de coordonarea științifică în proiecte precum SINERGIA și MISSIM (simulator VR pentru chirurgie minim invazivă/formare MIS) sau MISTELA și EASIER. Ca atare, va prelua rolul de coordonator științific. Cu acest context, UPM va fi responsabilă de cerințele funcționale ale depozitului și ale instrumentelor de generare (WP4) și va avea un rol important în procesul de obținere a cunoștințelor, în dezvoltarea soluției (care integrează simulatorul MIS-SIM) și în analiza datelor.

Citește mai mult

eCapture3D

Această companie este specializată în dezvoltarea de tehnologii de digitalizare și modelare 3D și are experiență în introducerea pe piață a unor noi produse 3D. În cadrul proiectului, această instituție va lucra la dezvoltarea de instrumente de modelare semiautomată în scopuri de formare în medicină și chirurgie și va fi responsabilă de conducerea WP9 de exploatare

Citește mai mult

 

 

 

 

 

 

 

.

SINTEF

SINTEF este cea mai mare organizație de cercetare independentă din Scandinavia, dedicată creării de soluții tehnologice inovatoare care să fie utilizate în practică. SINTEF va lucra în principal la dezvoltarea de aplicații pedagogice prin intermediul tehnologiei imersive (WP5) și va coordona WP6 de creare de conținut de învățare.

Citește mai mult

TUDELFT

Unul dintre cele mai importante grupuri europene de cercetare în domeniul TEL aplicat la medicină și chirurgie. TUDELFT se va ocupa de coordonarea nevoilor pedagogice și a orientărilor pentru utilizarea instrumentelor de formare oferite în MIREIA (WP3), precum și a procedurilor de asigurare a calității în dezvoltarea proiectului (WP2).

 

Citește mai mult

MEDIS

În calitate de partener chirurgical cu acces direct la o rețea largă de chirurgi din întreaga Europă, MEDIS va conduce sarcinile de diseminare a proiectului (WP8) și va participa activ la dezvoltarea conținutului de învățare (WP6) și la validarea rezultatelor proiectului (WP7).

Citește mai mult

 

 

 

 

 

OUS

Centrul de intervenție de la Spitalul Universitar din Oslo își concentrează o mare parte din cercetare pe dezvoltarea și utilizarea de noi tehnologii pentru asistență chirurgicală. Pe parcursul proiectului, această instituție se va concentra pe dezvoltarea de aplicații de formare bazate pe tehnologiile XR (WP5) și pe furnizarea de modele pedagogice virtuale pentru formarea medicală și chirurgicală (WP6). De asemenea, va participa activ la validarea rezultatelor proiectului (WP7).

Citește mai mult

Avaca Technologies

Avaca Technologies prezintă cunoștințe extinse în domeniul platformelor web, al implementărilor de date de mari dimensiuni, al ingineriei datelor și al sistemelor de stocare. Pe parcursul proiectului, aceștia vor fi responsabili în principal de implementarea și gestionarea depozitului de conținut și de integrarea instrumentelor dezvoltate (WP5).

Citește mai mult

St. Olavs hospital

St. Olavs este Spitalul Universitar pentru Norvegia Centrală și este integrat în NTNU (Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie din Trondheim). Acesta participă la proiect în calitate de entitate afiliată la SINTEF și va participa activ la crearea de conținuturi de învățare (WP6) și la validarea rezultatelor proiectului (WP7).

Citește mai mult