Iată câteva link-uri utile legate de activitatea noastră

Proiectul EASIER

Alianța europeană pentru o educație inovatoare în domeniul chirurgiei și intervențiilor (EASIER) propune o abordare inovatoare pentru predarea și învățarea în domeniul chirurgiei și intervențiilor, bazată pe învățarea îmbunătățită prin tehnologie. EASIER dezvoltă o platformă inovatoare, susținută pedagogic, pentru educația multi-competențe chirurgicale și intervenționale

http://www.easier-project.eu/

Proiectul S4Game

S4Game își propune să ofere profesioniștilor din domeniul sănătății o abordare inovatoare pentru a dobândi și a dezvolta competențe transversale pentru a promova dezvoltarea lor profesională. În acest sens, vor fi realizate un manual și un SG imersiv bazat pe tehnologii VR. Principalul obiectiv de învățare al acestora este dobândirea de competențe transversale necesare în timpul activității într-o sală de operații, cum ar fi comunicarea, munca în echipă sau conducerea.

https://s4game.eu/

eCapture3D

eCapture3D este o companie lider în domeniul analizei și procesării imaginilor, a cărei tehnologie permite utilizatorilor să genereze modele 3D folosind toate tipurile de camere, inclusiv smartphone-uri, să obțină modele 3D spectrale folosind camere hiperspectrale și să recunoască obiecte și persoane în imagini 2D folosind inteligența artificială. În cadrul proiectului, această companie va lucra la dezvoltarea de instrumente de modelare semiautomată în scopuri de instruire în medicină și chirurgie și va fi responsabilă pentru conducerea WP9 de exploatare

https://www.ecapture3d.com

O nouă paradigmă de învățare prin realitate virtuală pentru educația medicală. MIS-SIM

MIS-SIM (Minimally Invasive Surgery Simulator Scenario Editor) este un mediu inovator pentru creatorii/mentorii de conținut medical. MIS-SIM este un simulator VR care permite utilizatorilor să creeze și să partajeze sarcini virtuale, personalizate în funcție de nevoile de formare ale cursanților. Versiunea actuală a editorului de scenarii MIS- SIM va fi extinsă pentru a acoperi tehnicile intervenționale și va fi integrată în programele de formare a două instituții chirurgicale europene de top, printr-un program pilot de pionierat. Acesta va include activități de formare pentru: (1) a învăța mentorii cum să valorifice potențialul MIS-SIM pentru a crea scenarii de învățare eficiente; (2) a învăța rezidenții și chirurgii în domeniul EMC competențe în cadrul cursurilor bazate pe MIS-SIM; (3) a responsabiliza cadrele medicale cu privire la proiectarea tehnologiilor de învățare în spital.

http://missim-project.gbt.tfo.upm.es/pages/

CCMIJU Medical Printing Lab

Laborator creat la CCMIJU pentru aplicarea tehnologiilor de imprimare 3D și bioprinting în domeniul medico-chirurgical.

https://lim.ccmijesususon.com/

Sala de operație a viitorului (FOR)

Sala de operație a viitorului reprezintă o cooperare excelentă între spitalul St. Olavs, Spitalul Universitar din Trondheim și Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie (NTNU) din Trondheim, Norvegia.

Vizitează pagina web

Centrul norvegian pentru terapie minim invazivă ghidată de imagini și tehnologii medicale (NorMIT)

NorMIT este o infrastructură care va contribui la creșterea cercetării și inovării în domeniul tehnologiei medicale, cu accent pe terapia minim invazivă și pe terapia ghidată prin imagini. Este vorba despre o colaborare între sala de operații a viitorului (FOR) de la Spitalul St. Olav din Trondheim și Centrul de intervenție de la Spitalul Universitar din Oslo (OUS). Sălile de operație sunt situate fizic în Trondheim și Oslo.

http://normit.no/en/

Unitatea consultativă națională norvegiană pentru ultrasunete și terapie ghidată de imagini

Unitatea națională norvegiană de consultanță pentru terapie cu ultrasunete și terapie ghidată de imagini a fost înființată în 2011, precursorii fiind 3 centre (neuro, endovascular, laparoscopie), înființate în 1996. În cadrul Unității USIGT, chirurgi, ingineri și oameni de știință din Trondheim colaborează îndeaproape într-un mod unic pentru a îmbunătăți metodele chirurgicale actuale și pentru a dezvolta noi tehnici pentru chirurgia minim invazivă, folosind ultrasunete și tehnologie de ghidare a imaginii, cum ar fi tehnologii de urmărire și vizualizare avansată. Pentru pacienți, acest lucru înseamnă operații mai sigure și o recuperare mai rapidă.

https://usigt.org/english/

eyesCloud3d

O platformă web pentru generarea de modele 3D folosind fotografii sau clipuri video realizate cu orice cameră, inclusiv smartphone-uri, modelul 3D putând fi creat în mai puțin de zece minute. Este o platformă web ușor de utilizat și fără a fi nevoie de cunoștințe prealabile despre tehnologiile utilizate. Aceste tehnologii vor permite generarea de modele 3D pornind de la camere endoscopice și proceduri laparoscopice, ca urmare a proiectului MIREIA.

www.eyescloud3d.com